Program
środa, 5 września 2018 | |
od 12:00 | Przyjazd i powitanie Gości |
12:00 – 14:00 | Lunch w Restauracji Paśnik |
14:00 – 17:00 | Strefa Ekspozycyjna (strefa wystawiennicza Partnerów Dajar Horeca) |
12:00 – 17:00 | Strefa Showrooms Autorskie aranżacje modelowych stołów prezentujące trzy sztuki: Impresjonizm, Kubizm, Pop art, przygotowane we współpracy z Partnerami Artystycznymi – KUKBUK, School of Form oraz Dobre Wnętrze. |
14:00 – 17:00 | Strefa Degustacji |
14:30 – 15:10 | Strefa Inspiracji Panel dyskusyjny: „Sztuka wokół stołu, a biznes. Jak dzięki estetyce zwiększyć rentowność biznesu w branży Horeca?” Moderator: Daria Pawlewska, redaktor naczelna magazynu KUKBUK. Paneliści: Anna Theiss (kuratorka sztuki, art advisor), Łukasz Kos (architekt), Michał Piernikowski (dyrektor Łódź Design Festival), Oliwia Gede-Niewiadomska (dyrektorka kreatywna magazynu KUKBUK), Marcin Koch (restaurator – Baza Kocha i Talerzyki) |
15:10 – 15:30 | Prelekcja: „Rola designu w restauracjach fine dining i casual dining – różnice i podobieństwa.” Prowadzący: Hiroshi Tsunoda, projektant |
15:30 – 16:10 | Panel dyskusyjny: „Pop-Up jako koncept w gastronomii. W poszukiwaniu idealnego modelu biznesowego i źródeł inspiracji” Moderator: Agnieszka Małkiewicz, prezes MADE Restaurant Paneliści: Agnieszka Kręglicka (restauratorka – Kręgliccy, Restauracje i Catering), Agnieszka Górska (założycielka Ylala Chef), Krzysiek Cybruch (założyciel Targu Śniadaniowego), Ewa Malika Szyc-Juchnowicz (restauratorka i szefowa kuchni – Restauracja Malika), Marcin Cieślikowski (prezes Masters Catering Kraków) |
16:15 – 16:30 | Prelekcja: „Sztuka łączenia ludzi wokół stołu.” Prowadząca: Marta Bradshaw, założycielka Eataway |
16:30 – 16:50 | Prelekcja: „Smak jak halucynacja.” Prowadzący: Paweł Kałużny, dyrektor gastronomii Hotelu Rialto |
17:30 – 19:00 | Projekcja filmu |
19:30 – 20:00 | Welcome drink |
20:00 – 24:00 | Gala mody kulinarnej Kulinarny spektakl inspirowany Impresjonizmem, Kubizmem i Pop artem. Kreatorzy smaku, artyści i eksperci wprowadzą Gości w inspirujący świat smaków, obrazów i muzyki, dostarczając niezapomnianych emocji. |
24:00 – 03:00 | After Party |
czwartek, 6 września 2018 | |
9:00 – 11:00 | Śniadanie w Restauracji Paśnik |