ŁUKASZ BUDZIK
Szef kuchni restauracji Mennicza Fusion we Wrocławiu, zwycięzca w dwóch kategoriach 9. Edycji Wine & Food Noble Night. Stażował m.in. w trzygwiazdkowej restauracji Guy Savoy w Paryżu. Zebrał też inne ekscytujące doświadczenia – stanowisko szefa kuchni w hotelu InterContinental Doha the City w Katarze, finał programu „Top Chef” oraz udział w „Hell’s Kitchen”.
MARCIN FILIPKIEWICZ
Szef kuchni restauracji Hotelu Copernicus***** w Krakowie, zdobywca wielu prestiżowych tytułów: Szef roku Gault&Millau Polski Południowej 2015, laureat Hermesa Poradnika Restauratora 2016, Prix au Chef de L’Avenir 2017. Współtwórca kolacji Flora i Fauna w projekcie Dr Irena Eris Tasty Stories.
MATEUSZ GAZDA
Szef kuchni restauracji Folwarku Łochów. Młody, ambitny, pełen pasji i zaangażowania. Doświadczenie zdobywał m.in. pod okiem mistrza Pawła Oszczyka w hotelu Le Regina.
SYLWIA STACHYRA
Zwyciężczyni programu „Top Chef” Polska w 2018. Zdobyła szerokie, międzynarodowe doświadczenie, współpracując m.in. z Gordonem Ramsayem w jego restauracji Savoy Grill w Londynie.
ANNA THEISS
Ekspertka rynku sztuki, partnerka w firmie Aurabilia. Doradca inwestycyjny na polskim i międzynarodowym rynku sztuki. Od 15 lat realizuje projekty strategiczne oparte na sztuce i designie, m.in. dla prywatnych fundacji, fundacji korporacyjnych, funduszy inwestycyjnych, prywatnych kolekcjonerów oraz firm. Absolwentka Instytutu Stosowanych Nauk Społecznych UW. Studiowała historię sztuki na La Sapienza w Rzymie. Przez lata dziennikarka specjalizująca się w sztuce (Dziennik. Gazeta Prawna, Wprost, Newsweek i inne). Od 10 lat w wąskim gronie nominujących do konkursu „Paszporty Polityki”. Autorka raportów, analiz i przewodników po rynku sztuki. Jej popularyzatorka.
MICHAŁ NIEMOJEWSKI
Tuż po ukończeniu Wzornictwa na warszawskiej ASP związał się z magazynem kulturalno-kulinarnym Kukbuk. Michał myśli obrazami i w ten sposób komunikuje się ze światem. Wykorzystuje do tego najróżniejsze środki, od ilustracji, przez papier, do komputera. Maluje, rysuje, wycina, składa, tworzy. Poprzez swoje prace stara się pobudzać wrodzoną ciekawość odbiorców.
MAGDA KAZIMIERCZUK
Z wykształcenia teatrolog. Z prasą wnętrzarską związana od dwóch dekad. Zaczęła jako freelancer podróżujący po świecie i szukający pięknych wnętrz do sesji dla czołowych magazynów w Polsce. Od 10 lat redaktor i stylista miesięcznika Dobre Wnętrze. Autorka felietonów i zdjęć. Dla Dobrego Wnętrza prowadzi media społecznościowe.
OLGA STRUŻYNA
Od ponad 10 lat pracuje w magazynie „Dobre Wnętrze”. Wyszukuje najlepsze kadry wnętrzarskie, pisze o wzornictwie i trendach, zajmuję się produkcją i stylizacją sesji wnętrzarskich. Odwiedza festiwale i targi designu w Europie. Od 2016 roku uzyskała dyplom z psychologii designu (Toby Israel Consulting, Inc, Princeton, N.J.). W styczniu 2017 założyła pracownię projektową Space with Love. Prowadzi warsztaty z psychologii designu i aranżuje wnętrza, które wspierają rozwój osobisty i zdrowie.
DARIA PAWLEWSKA
Współtwórczyni, redaktorka naczelna i wydawczyni magazynu kulturalno-kulinarnego KUKBUK. Zawsze głodna, uwielbia jeść, czytać i rozmawiać o jedzeniu oraz doszukiwać się jego symboli i znaczeń w kulturze. Pierwsze szlify dziennikarskie zdobywała w Gazecie Wyborczej jako dziennikarka ekonomiczna, następnie jako copywriter w największych międzynarodowych agencjach reklamowych oraz felietonistka i dziennikarka alternatywnych magazynów lifestylowych. Współtworzyła scenariusze filmowe, publikowała opowiadania, ukończyła Podyplomowe Międzywydziałowe Studia Gender Studies na Uniwersytecie Warszawskim oraz akademickie Studia Twórczego Pisania w Instytucie Badań Literackich na UW.
OLIWIA GEDE-NIEWIADOMSKA
Dyrektor artystyczna, grafik, kulturoznawca. Od 2011 roku w roli Dyrektor Kreatywnej Kukbuka z sukcesem pracuje nad tworzeniem platformy i magazynu kulturalno-kulinarnego. Absolwentka Wydziału Grafiki Milwaukee w USA. Ponadto ukończyła Kulturoznawstwo oraz Gender Studies na Uniwersytecie Warszawskim. Wykłada w katedrze Food Design warszawskiej uczelni wyższej Via Moda Culinary School. W swojej karierze była Dyrektor Artystyczną również w agencjach reklamowych takich, jak: Leo Burnett, Saatchi&Saatchi, Lowe Lintas GGk.
MICHAŁ PIERNIKOWSKI
Dyrektor Łódź Design Festival. Entuzjasta działań miejskich i projektowania. Inicjator i współorganizator wielu projektów związanych z przemysłami kreatywnymi, m.in.: Festiwalu Reklamy Ad Days, Konferencji Przemysły Kreatywne, Art_Inkubatora czy Fotofestiwalu. Współzałożyciel Łódź Art Center, członek zespołu realizującego w Łodzi działania popularyzujące szeroko rozumiany dizajn.
ŁUKASZ KOS
Dyrektor KOS Architects w Warszawie. Trzy pierwsze restauracje zaprojektowane przez Łukasza Kosa zostały nominowane w londyńskim konkursie Restaurant and Bar Design Awards, w kategoriach: Best International Cafe, Best Bar in Asia, Best Restaurant in Asia. Ostatnio jego studio wygrało główną nagrodę w międzynarodowym konkursie Eurostars Hotels EuroLab. Jego projekty były wielokrotnie publikowane przez designerskie wydawnictwa o światowej renomie, m.in.: Taschen(Cologne), Thames & Hudson, Laurence King (London), Gestalten (Berlin), Braun (Switzerland), oraz Architectural Record (New York). Jego prace wystawiano w Mediolanie, Sztokholmie, Singapurze, Toronto i w Szanghaju.
PAWEŁ KAŁUŻNY
Doświadczenie menadżerskie w Polsce zdobywał w Poznaniu, Krakowie i w Warszawie, a poza jej granicami w Londynie i Dubaju. Przez kilka lat związany z siecią hoteli Hilton Worldwide, w której zarządzał gastronomią przede wszystkim podczas otwierania nowych hoteli. W doradztwie pracował w większości krajów Europy. Specjalista doradzający w dziedzinie guest experience w różnych branżach i projektach, a także szef grupy doradczej tworzącej koncepcje z przygotowaniem do otwarć w branży HoReCa.
MARCIN KOCH
Warszawski restaurator. Miłośnik starej, dobrej gastronomii. Na ul. Mokotowskiej prowadzi restaurację Bazar Kocha oraz bistro Talerzyki. Absolwent paryskiej i londyńskiej Le Cordon Bleu. Doświadczenie w gastronomii zdobywał pracując m.in. w Niemczech i we Włoszech. Twórca akcji kulinarnej Stół Unplugged oraz DoSedna oraz prowadzący warsztaty kulinarne w ramach projektu edukacyjnego Warsztaty Śniadaniowe. Zaangażowany w prowadzoną co roku w Bazarze Kocha akcję charytatywną Tip Challange.
HIROSHI TSUNODA
Projektant pochodzący z Japonii, żyjący i pracujący w Barcelonie. Jego projekty prezentowane są na całym świecie: w Londynie, Mediolanie, Paryżu, Moskwie, Frankfurcie… Hiroshi wziął udział w mnóstwie debat i wydarzeń poświęconych designowi, np. DesignAct (Moskwa), The Formica Workshop (Miami), The Hangzhou International Design Festival (Chiny), The Design of New Business Ideas (Madryt) oraz wiele, wiele innych. Prócz rozwoju własnej kariery projektanta, Hiroshi postanowił dzielić się swoją wiedzą i doświadczeniem z innymi – podjął rolę wykładowcy akademickiego. W ostatnich latach wykładał na LCI (Barcelona) oraz na IED (Barcelona), kształcąc wielu kolejnych designerów. W swojej karierze Tsunoda zdobył nagrody: • Good Design Award, Australian International Design Awards 2011 (AUS), • DesignEx Best New Product 2011 (AUS), • 2011 IIDA/HD Award for Excellence 2011 (USA).
AGNIESZKA GÓRSKA
Od kilku lat związana ze środowiskiem startupów. Całkowicie pochłonięta pasją dla gastronomii. Co-founder i CEO Ulala Chef https://ulalachef.com/ – platformy internetowej do wynajmu kucharzy na prywatne przyjęcia w domach klientów. Ulala Chef działa od 2015 roku i dziś współpracuje z ponad setką najlepszych polskich kucharzy obsługując zarówno prywatne jak i biznesowe przyjęcia w całej Polsce.
KRZYSZTOF CYBRUCH
Założyciel i organizator Targu Śniadaniowego (Warszawa, Poznań, Kraków, Trójmiasto). Założyciel i organizator warszawskiego Targu Rybnego. Najemca i jedna z „twarzy” warszawskiej Hali Koszyki. Aktualnie prowadzący Bazar Koszyki Street Food. Szef Komercjalizacji Hali Gwardii. Odpowiada również za strategię eventową Hali Gwardii. Prelegent i gość wielu wydarzeń i konferencji poświęconych branży, miastom, kulturze i gastronomii. Od lat jego projekty kulturalno- gastronomiczne odnoszą sukcesy na polskim rynku: • Nominacja do „Stołka” Gazety Wyborczej • Nagroda magazynu BRIEF- Kreatywny w Biznesie • Finalista Międzynarodowego Maratonu Kreatywności Internetowej – Francja
MARTA BRADSHAW
Absolwentka Wydziału Rzeźby na Akademii Sztuk Pięknych w Krakowie. Mieszkała w Grecji, Zimbabwe i Wielkiej Brytanii. Jej działalność opisać można jako „Airbnb dla miłośników jedzenia”. Marta założyła Eataway, platformę dzięki której możemy zaprosić do siebie gości na wspólne jedzenie, organizować akcje kulinarne, pop up, warsztaty. Celem Eataway jest ograniczanie ilości marnowanej żywności, rozwój lokalnych społeczności i przede wszystkim integracja ludzi.
EWA MALIKA SZYC - JUCHNOWICZ
Szefowa kuchni i właścicielka restauracji Malika i Machina Eats&Beats w Trójmieście. Inicjatorka plenerowych kolacji z cyklu „Stolik z widokiem -Dinner with a view”. Autorka książki „Przyprawy”. Triathlonistka. Polka urodzona i wychowana w Algierii. Jedna z najbardziej charyzmatycznych Polek w gastronomii. Harmonijnie łączy kuchnię francuską, w której wyrosła, egzotykę, w której się wychowała, z polskimi najlepszymi produktami. Fascynuje ją ogień i związane z nim techniki gotowania, oraz przyprawy, które sklasyfikowała i opisała w swojej książce. Zajmuje się filologią kulinarną – poszukuje źródeł nazw, przepisów i smaków. Swoją restaurację w Gdyni prowadzi od marca 2013 roku. Opiera się na wyrazistych smakach Afryki Północnej, tęsknocie za słońcem i ogniem, w menu jest miejsce na tradycyjne dania kuchni Maghrebu poprzeplatane kuchnią francuską.
AGNIESZKA KRĘGLICKA
Restauratorka, felietonistka kulinarna, orędowniczka zrównoważonego rolnictwa. Od blisko 30 lat, wraz z bratem Marcinem Kręglickim, kreuje warszawską scenę gastronomiczną. Razem prowadzą restauracje, organizują prestiżowe gale i przyjęcia przy pomocy cateringowego oddziału firmy. W restauracji Opasły Tom wprowadzili w życie ideę szefów rezydentów, kucharzy prezentujących swoje sezonowe menu w kilkumiesięcznych odsłonach. Agnieszka Kręglicka jest twórczynią rolniczego targu jakościowego jedzenia i festiwalu polskich win w Fortecy, współautorką książek: „W kuchni u Kręglickich”, „Przyjęcia u Kręglickich”, „Gotowi, by gotować. Domowa kuchnia polska dla nastolatków”.
ŁUKASZ MODELSKI
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur. Excepteur sint occaecat cupidatat non proident, sunt in culpa qui officia deserunt mollit anim id est laborum.
MACIEJ DOBRZYNIECKI
Prezydent założyciel i aktualny prezydent Akademii Gastronomicznej w Polsce, Sekretarza Generalnego Europejskiej AG oraz Członka Zarządu Międzynarodowej AG. Od ponad 20 lat promuje głównie kuchnię polską, a także śródziemnomorską, kładąc nacisk na zdrowe żywienie i promocję naturalnych produktów. Pasjonat międzynarodowej gastroturystyki i enoturystyki, koneser win hiszpańskich.
MARCIN CIEŚLIKOWSKI
Były szef kuchni z wrodzoną pasją do gotowania. Swoją kulinarną przygodę zaczynał w Hotelu Bristol, Restauracji Przy Koperniku oraz Między Nami Cafe. Był managerem restauracji oraz manager hotelowych F&B, dyrektorem hotelu Farmona Business and SPA**** oraz Hotelu Elbląg****, project managerem Sound Garden Hotel. Współautor pierwszej książki kucharskiej „Między Nami Cafe”. Obecnie Prezes jednej z największych firm cateringowych na południu Polski. Kreator eventowy oraz strażnik dobrego smaku odpowiedzialny za rozwój firmy. Wplątany w świat gastronomii od najmłodszych lat, który nie widzi szansy aby się z tego… wyplątać.