Dineart

Aktualności
O projekcie
Wydarzenia
Sylwetki
Bilety
Kontakt

|

© 2019 DineART Sztuka wokół stołu. | Tel: +48 660 462 411 | kontakt@dineart.pl

  • Aktualności
  • Projekt
  • Wydarzenia
    • DineART 2019
      • Relacja
      • Program
      • Partnerzy
      • Galeria
    • DineART 2018
      • Program
      • Relacja
      • Partnerzy
      • Galeria
logo dark logo light logo
  • Sylwetki
    • Sylwetki 2019
    • Sylwetki 2018
  • Bilety
  • Kontakt
Mobile Logo
  • Aktualności
  • Projekt
  • Wydarzenia
    • DineART 2019
      • Relacja
      • Program
      • Partnerzy
      • Galeria
    • DineART 2018
      • Relacja
      • Galeria
      • Program
      • Partnerzy
  • Sylwetki 2019
  • Kontakt
top

ŁUKASZ BUDZIK

Kucharz

Szef kuchni restauracji Mennicza Fusion we Wrocławiu, zwycięzca w dwóch kategoriach 9. Edycji Wine & Food Noble Night. Stażował m.in. w trzygwiazdkowej restauracji Guy Savoy w Paryżu. Zebrał też inne ekscytujące doświadczenia – stanowisko szefa kuchni w hotelu InterContinental Doha the City w Katarze, finał programu „Top Chef” oraz udział w „Hell’s Kitchen”.

MARCIN FILIPKIEWICZ

Kucharz

Szef kuchni restauracji Hotelu Copernicus***** w Krakowie, zdobywca wielu prestiżowych tytułów: Szef roku Gault&Millau Polski Południowej 2015, laureat Hermesa Poradnika Restauratora 2016, Prix au Chef de L’Avenir 2017. Współtwórca kolacji Flora i Fauna w projekcie Dr Irena Eris Tasty Stories.

MATEUSZ GAZDA

Kucharz

Szef kuchni restauracji Folwarku Łochów. Młody, ambitny, pełen pasji i zaangażowania. Doświadczenie zdobywał m.in. pod okiem mistrza Pawła Oszczyka w hotelu Le Regina.

SYLWIA STACHYRA

Kucharz

Zwyciężczyni programu „Top Chef” Polska w 2018. Zdobyła szerokie, międzynarodowe doświadczenie, współpracując m.in. z Gordonem Ramsayem w jego restauracji Savoy Grill w Londynie.

ANNA THEISS

Design

Ekspertka rynku sztuki, partnerka w firmie Aurabilia. Doradca inwestycyjny na polskim i międzynarodowym rynku sztuki. Od 15 lat realizuje projekty strategiczne oparte na sztuce i designie, m.in. dla prywatnych fundacji, fundacji korporacyjnych, funduszy inwestycyjnych, prywatnych kolekcjonerów oraz firm. Absolwentka Instytutu Stosowanych Nauk Społecznych UW. Studiowała historię sztuki na La Sapienza w Rzymie. Przez lata dziennikarka specjalizująca się w sztuce (Dziennik. Gazeta Prawna, Wprost, Newsweek i inne). Od 10 lat w wąskim gronie nominujących do konkursu „Paszporty Polityki”. Autorka raportów, analiz i przewodników po rynku sztuki. Jej popularyzatorka.

MICHAŁ NIEMOJEWSKI

Design

Tuż po ukończeniu Wzornictwa na warszawskiej ASP związał się z magazynem kulturalno-kulinarnym Kukbuk. Michał myśli obrazami i w ten sposób komunikuje się ze światem. Wykorzystuje do tego najróżniejsze środki, od ilustracji, przez papier, do komputera. Maluje, rysuje, wycina, składa, tworzy. Poprzez swoje prace stara się pobudzać wrodzoną ciekawość odbiorców.

MAGDA KAZIMIERCZUK

Design

Z wykształcenia teatrolog. Z prasą wnętrzarską związana od dwóch dekad. Zaczęła jako freelancer podróżujący po świecie i szukający pięknych wnętrz do sesji dla czołowych magazynów w Polsce. Od 10 lat redaktor i stylista miesięcznika Dobre Wnętrze. Autorka felietonów i zdjęć. Dla Dobrego Wnętrza prowadzi media społecznościowe.

OLGA STRUŻYNA

Design

Od ponad 10 lat pracuje w magazynie „Dobre Wnętrze”. Wyszukuje najlepsze kadry wnętrzarskie, pisze o wzornictwie i trendach, zajmuję się produkcją i stylizacją sesji wnętrzarskich. Odwiedza festiwale i targi designu w Europie. Od 2016 roku uzyskała dyplom z psychologii designu (Toby Israel Consulting, Inc, Princeton, N.J.). W styczniu 2017 założyła pracownię projektową Space with Love. Prowadzi warsztaty z psychologii designu i aranżuje wnętrza, które wspierają rozwój osobisty i zdrowie.

DARIA PAWLEWSKA

Redaktorka Naczelna KUKBUK

Współtwórczyni, redaktorka naczelna i wydawczyni magazynu kulturalno-kulinarnego KUKBUK. Zawsze głodna, uwielbia jeść, czytać i rozmawiać o jedzeniu oraz doszukiwać się jego symboli i znaczeń w kulturze. Pierwsze szlify dziennikarskie zdobywała w Gazecie Wyborczej jako dziennikarka ekonomiczna, następnie jako copywriter w największych międzynarodowych agencjach reklamowych oraz felietonistka i dziennikarka alternatywnych magazynów lifestylowych. Współtworzyła scenariusze filmowe, publikowała opowiadania, ukończyła Podyplomowe Międzywydziałowe Studia Gender Studies na Uniwersytecie Warszawskim oraz akademickie Studia Twórczego Pisania w Instytucie Badań Literackich na UW.

OLIWIA GEDE-NIEWIADOMSKA

Dyrektorka Kreatywna KUKBUK

Dyrektor artystyczna, grafik, kulturoznawca. Od 2011 roku w roli Dyrektor Kreatywnej Kukbuka z sukcesem pracuje nad tworzeniem platformy i magazynu kulturalno-kulinarnego. Absolwentka Wydziału Grafiki Milwaukee w USA. Ponadto ukończyła Kulturoznawstwo oraz Gender Studies na Uniwersytecie Warszawskim. Wykłada w katedrze Food Design warszawskiej uczelni wyższej Via Moda Culinary School. W swojej karierze była Dyrektor Artystyczną również w agencjach reklamowych takich, jak: Leo Burnett, Saatchi&Saatchi, Lowe Lintas GGk.

MICHAŁ PIERNIKOWSKI

Dyrektor Łódź Design Festival

Dyrektor Łódź Design Festival. Entuzjasta działań miejskich i projektowania. Inicjator i współorganizator wielu projektów związanych z przemysłami kreatywnymi, m.in.: Festiwalu Reklamy Ad Days, Konferencji Przemysły Kreatywne, Art_Inkubatora czy Fotofestiwalu. Współzałożyciel Łódź Art Center, członek zespołu realizującego w Łodzi działania popularyzujące szeroko rozumiany dizajn.

ŁUKASZ KOS

Architekt

Dyrektor KOS Architects w Warszawie. Trzy pierwsze restauracje zaprojektowane przez Łukasza Kosa zostały nominowane w londyńskim konkursie Restaurant and Bar Design Awards, w kategoriach: Best International Cafe, Best Bar in Asia, Best Restaurant in Asia. Ostatnio jego studio wygrało główną nagrodę w międzynarodowym konkursie Eurostars Hotels EuroLab. Jego projekty były wielokrotnie publikowane przez designerskie wydawnictwa o światowej renomie, m.in.: Taschen(Cologne), Thames & Hudson, Laurence King (London), Gestalten (Berlin), Braun (Switzerland), oraz Architectural Record (New York). Jego prace wystawiano w Mediolanie, Sztokholmie, Singapurze, Toronto i w Szanghaju.

PAWEŁ KAŁUŻNY

Menedżer / Doradca

Doświadczenie menadżerskie w Polsce zdobywał w Poznaniu, Krakowie i w Warszawie, a poza jej granicami w Londynie i Dubaju. Przez kilka lat związany z siecią hoteli Hilton Worldwide, w której zarządzał gastronomią przede wszystkim podczas otwierania nowych hoteli. W doradztwie pracował w większości krajów Europy. Specjalista doradzający w dziedzinie guest experience w różnych branżach i projektach, a także szef grupy doradczej tworzącej koncepcje z przygotowaniem do otwarć w branży HoReCa.

Więcej

Od kilku lat zajmuje się prowadzeniem badań z dziedziny Neuro-gastronomii skupiających się na temacie kreowania doświadczenia w gastronomii. Dużą część badań poświęca poszukiwaniu odpowiedzi na pytanie: „jak powstaje smak i jak można na niego wpłynąć?” a także „jak zaprojektowane doświadczenie może wpłynąć na ludzkie decyzje?”. Poprzez liczne eksperymenty udowadnia fakt wpływu otoczenia, kolorów, dźwięków i wielu innych czynników na jakość doświadczenia.
Od 2018 jest właścicielem kolektywu naukowo doradczego Guest Experience Think Tank (www.guestexperience.art), który oprócz pracy naukowej i doradztwa zajmuje się edukacją oraz projektowaniem produktów użytkowych. Do najważniejszych zrealizowanych projektów ostatnich lat należą: Restauracje SALTO i Ceviche Bar, praca dla Hotelu Rialto (teraz Nobu) czy przygotowanie do otwarcia hotelu Conrad Dubai. A także stworzenie eksportowych marek produktowych w ramach projektu Kaluzny.co (www.kaluzny.co)

 

Niektóre z otrzymanych nagród:
2011 – Najlepsza jakość serwisu w Hotelu marki Hilton Garden Inn w Europie / Ranking SALT
2012 – Najlepszy pod względem serwisu Hotel w Wielkiej Brytanii / Rankingi SALT i Zoover
2013 – Najlepsza restauracja kuchni japońskiej w Londynie / Ranking Trip Advisor
2014 – Najlepszy nowy koncept restauracyjny w Dubaju / Ranking TimeOut
2015 – Doprowadzenie Hotelu Rialto z 14 miejsca na 1 w ciągu 8 miesięcy / Ranking TripAdvisor
2016-2018 – Wyróżnienia Michelin oraz Trzy czapki Gault&Millau z 16pkt (4 najwyższy wynik w kraju)
2018 – Finalista kategorii „Osobowość Roku” – wśród 8 osób mających największy wpływ na rozwój branży barowej w Polsce.

MARCIN KOCH

Restaurator

Warszawski restaurator. Miłośnik starej, dobrej gastronomii. Na ul. Mokotowskiej prowadzi restaurację Bazar Kocha oraz bistro Talerzyki. Absolwent paryskiej i londyńskiej Le Cordon Bleu. Doświadczenie w gastronomii zdobywał pracując m.in. w Niemczech i we Włoszech. Twórca akcji kulinarnej Stół Unplugged oraz DoSedna oraz prowadzący warsztaty kulinarne w ramach projektu edukacyjnego Warsztaty Śniadaniowe. Zaangażowany w prowadzoną co roku w Bazarze Kocha akcję charytatywną Tip Challange.

HIROSHI TSUNODA

Projektant

Projektant pochodzący z Japonii, żyjący i pracujący w Barcelonie. Jego projekty prezentowane są na całym świecie: w Londynie, Mediolanie, Paryżu, Moskwie, Frankfurcie… Hiroshi wziął udział w mnóstwie debat i wydarzeń poświęconych designowi, np. DesignAct (Moskwa), The Formica Workshop (Miami), The Hangzhou International Design Festival (Chiny), The Design of New Business Ideas (Madryt) oraz wiele, wiele innych. Prócz rozwoju własnej kariery projektanta, Hiroshi postanowił dzielić się swoją wiedzą i doświadczeniem z innymi – podjął rolę wykładowcy akademickiego. W ostatnich latach wykładał na LCI (Barcelona) oraz na IED (Barcelona), kształcąc wielu kolejnych designerów. W swojej karierze Tsunoda zdobył nagrody: • Good Design Award, Australian International Design Awards 2011 (AUS), • DesignEx Best New Product 2011 (AUS), • 2011 IIDA/HD Award for Excellence 2011 (USA).

AGNIESZKA GÓRSKA

Założycielka Ulala Chef

Od kilku lat związana ze środowiskiem startupów. Całkowicie pochłonięta pasją dla gastronomii. Co-founder i CEO Ulala Chef https://ulalachef.com/ – platformy internetowej do wynajmu kucharzy na prywatne przyjęcia w domach klientów. Ulala Chef działa od 2015 roku i dziś współpracuje z ponad setką najlepszych polskich kucharzy obsługując zarówno prywatne jak i biznesowe przyjęcia w całej Polsce.

KRZYSZTOF CYBRUCH

Założyciel Targu Śniadaniowego

Założyciel i organizator Targu Śniadaniowego (Warszawa, Poznań, Kraków, Trójmiasto). Założyciel i organizator warszawskiego Targu Rybnego. Najemca i jedna z „twarzy” warszawskiej Hali Koszyki. Aktualnie prowadzący Bazar Koszyki Street Food. Szef Komercjalizacji Hali Gwardii. Odpowiada również za strategię eventową Hali Gwardii. Prelegent i gość wielu wydarzeń i konferencji poświęconych branży, miastom, kulturze i gastronomii. Od lat jego projekty kulturalno- gastronomiczne odnoszą sukcesy na polskim rynku: • Nominacja do „Stołka” Gazety Wyborczej • Nagroda magazynu BRIEF- Kreatywny w Biznesie • Finalista Międzynarodowego Maratonu Kreatywności Internetowej – Francja

MARTA BRADSHAW

Założycielka Eataway

Absolwentka Wydziału Rzeźby na Akademii Sztuk Pięknych w Krakowie. Mieszkała w Grecji, Zimbabwe i Wielkiej Brytanii. Jej działalność opisać można jako „Airbnb dla miłośników jedzenia”. Marta założyła Eataway, platformę dzięki której możemy zaprosić do siebie gości na wspólne jedzenie, organizować akcje kulinarne, pop up, warsztaty. Celem Eataway jest ograniczanie ilości marnowanej żywności, rozwój lokalnych społeczności i przede wszystkim integracja ludzi.

EWA MALIKA SZYC - JUCHNOWICZ

Juchnowicz

Szefowa kuchni i właścicielka restauracji Malika i Machina Eats&Beats w Trójmieście. Inicjatorka plenerowych kolacji z cyklu „Stolik z widokiem -Dinner with a view”. Autorka książki „Przyprawy”. Triathlonistka. Polka urodzona i wychowana w Algierii. Jedna z najbardziej charyzmatycznych Polek w gastronomii. Harmonijnie łączy kuchnię francuską, w której wyrosła, egzotykę, w której się wychowała, z polskimi najlepszymi produktami. Fascynuje ją ogień i związane z nim techniki gotowania, oraz przyprawy, które sklasyfikowała i opisała w swojej książce. Zajmuje się filologią kulinarną – poszukuje źródeł nazw, przepisów i smaków. Swoją restaurację w Gdyni prowadzi od marca 2013 roku. Opiera się na wyrazistych smakach Afryki Północnej, tęsknocie za słońcem i ogniem, w menu jest miejsce na tradycyjne dania kuchni Maghrebu poprzeplatane kuchnią francuską.

AGNIESZKA KRĘGLICKA

Restauratorka

Restauratorka, felietonistka kulinarna, orędowniczka zrównoważonego rolnictwa. Od blisko 30 lat, wraz z bratem Marcinem Kręglickim, kreuje warszawską scenę gastronomiczną. Razem prowadzą restauracje, organizują prestiżowe gale i przyjęcia przy pomocy cateringowego oddziału firmy. W restauracji Opasły Tom wprowadzili w życie ideę szefów rezydentów, kucharzy prezentujących swoje sezonowe menu w kilkumiesięcznych odsłonach. Agnieszka Kręglicka jest twórczynią rolniczego targu jakościowego jedzenia i festiwalu polskich win w Fortecy, współautorką książek: „W kuchni u Kręglickich”, „Przyjęcia u Kręglickich”, „Gotowi, by gotować. Domowa kuchnia polska dla nastolatków”.

ŁUKASZ MODELSKI

Stanowisko

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur. Excepteur sint occaecat cupidatat non proident, sunt in culpa qui officia deserunt mollit anim id est laborum.

MACIEJ DOBRZYNIECKI

Prezydent Akademii Gastronomiczej w Polsce

Prezydent założyciel i aktualny prezydent Akademii Gastronomicznej w Polsce, Sekretarza Generalnego Europejskiej AG oraz Członka Zarządu Międzynarodowej AG. Od ponad 20 lat promuje głównie kuchnię polską, a także śródziemnomorską, kładąc nacisk na zdrowe żywienie i promocję naturalnych produktów. Pasjonat międzynarodowej gastroturystyki i enoturystyki, koneser win hiszpańskich.

MARCIN CIEŚLIKOWSKI

Prezes Masters Catering Kraków

Były szef kuchni z wrodzoną pasją do gotowania. Swoją kulinarną przygodę zaczynał w Hotelu Bristol, Restauracji Przy Koperniku oraz Między Nami Cafe. Był managerem restauracji oraz manager hotelowych F&B, dyrektorem hotelu Farmona Business and SPA**** oraz Hotelu Elbląg****, project managerem Sound Garden Hotel. Współautor pierwszej książki kucharskiej „Między Nami Cafe”. Obecnie Prezes jednej z największych firm cateringowych na południu Polski. Kreator eventowy oraz strażnik dobrego smaku odpowiedzialny za rozwój firmy. Wplątany w świat gastronomii od najmłodszych lat, który nie widzi szansy aby się z tego… wyplątać.

WALTER COAN

Szef Kuchni

Dineart

© 2019 DineART Sztuka wokół stołu. | Tel: +48 660 462 411 | kontakt@dineart.pl