ARKADIUSZ WILAMOWSKI
Szef kuchni restauracji Chłodna 15 by Wilamowski. Szkolił się w najlepszych szkołach gastronomicznych we Francji, między innymi w uznanej i cenionej Bar-le-Duc. Doświadczenie zdobywał pod okiem największych mistrzów gastronomii. Pracował m.in.: w londyńskich restauracjach Alain Ducasse by Dorchester***Michelin, Claude Bosi, Hibiskus **, Pierre Gagnaire Sketch ** oraz we Francji: Le Petit Nice Passedat ***, Gerald Passedat, pięciogwiazdkowym Hotelu Sofitel w restauracji La Citadelle w Metz * Christopher Dufosse oraz Jean Clude Lamaze Maitre de cuisine*. Gotował też u Oliviera Valade w restauracji La Gouesniere oraz w warszawskiej Restauracji Tamka 43 piastując stanowisko szefa.
MICHAŁ PIERNIKOWSKI
Dyrektor Łódź Design Festival. Entuzjasta działań miejskich i projektowania. Inicjator i współorganizator wielu projektów związanych z przemysłami kreatywnymi, m.in.: Festiwalu Reklamy Ad Days, Konferencji Przemysły Kreatywne, Art_Inkubatora czy Fotofestiwalu. Współzałożyciel Łódź Art Center, członek zespołu realizującego w Łodzi działania popularyzujące szeroko rozumiany dizajn.
MAGDALENA GAZUR
Dyplom zrealizowała na Wydziale Ceramiki i Szkła wrocławskiej ASP im. Eugeniusza Gepperta. Ukończyła Studia Podyplomowe „Projektowanie Wzornicze w Zarządzaniu Rozwojem Nowego Produktu” w Warszawie. Studiowała również na Uniwersytecie w Wolverhampton (UK).
Stypendystka Ministra Kultury i Dziedzictwa Narodowego.
Naczynia jej autorstwa były częścią głośnego projektu „Polski Stół”, prezentowanego na wystawach krajowych i zagranicznych. Jeden z zestawów Polski Stół otrzymał nagrodę Must Have podczas Łódź Design Festival. Kolekcję „Blue Line ”Modern” prezentowano na wystawach we Włoszech i Niemczech.
ŁUKASZ MODELSKI
Historyk sztuki, mediewista i gurmandzista. Autor m.in. książek kulinarnych – Piątego smaku i Kuchni na plebanii, redaktor i dziennikarz. Od ponad pięciu lat w radiowej Dwójce prowadzi „Drogę przez mąkę” – audycję o związkach literatury i kuchni, pisuje felietony do magazynu „Czas wina” i rozwija nowe projekty medialne. Zdarza mu się sędziować w konkursach kulinarnych i winnych oraz prowadzić poświęcone jedzeniu i winu spotkania. Duchowy okcytańczyk, kibicuje winnej Langwedocji, ale szczerze mówiąc, woli pijać gdzie indziej.
SEBASTIAN MICHALEWSKI
General Manager w restauracji Chłodna 15 by Wilamowski. Po ukończeniu szkoły gastronomicznej w Polsce kontynuował naukę we Francji. Dzięki talentowi, olbrzymiej determinacji i dużym ambicjom, jego naturalnym wyborem była praca w 3 gwiazdkowych restauracjach we Francji i w Anglii, takich jak: Alain Ducasse at The Dorchester, L’Assiette Champenoise, L’Arnsbourg, a zasady jakie tam obowiązują przeniósł na Chłodną 15. Staranne planowanie, dbałość o każdy element serwisu, kreowanie wyjątkowej atmosfery restauracji to obszary, na których koncentruje swą codzienną aktywność. Wyjątkowe zdolności interpersonalne Sebastiana pozwoliły mu zbudować na Chłodnej 15 silny i zaangażowany zespół współpracowników.
PRZEMYSŁAW PASIKOWSKI
Trener obsługi kelnerskiej i kierowników gastronomii w czołowych restauracjach oraz hotelach na terenie Polski oraz właściciel Firmy Gastro Staff, obsługującej od strony kelnerskiej najważniejsze wydarzenia kulinarne w Polsce, miedzy innymi: Transatlantyk oraz Galę Gault & Millau odbywającą się w Łodzi. Absolwent Francuskiej Szkoły CFA Louis Prioux oraz poznańskiej WSGiH. Swoją świadomość gastronomiczną kształtował we francuskich i polskich hotelach, a umiejętności managerskie zdobywał podczas kierowania gastronomią w hotelach o standardzie 4 i 5*. Pasjonat wina, alkoholi szlachetnych oraz restauracji wyróżnionych przez przewodnik Michelin.
MARTA SZOSTEK
Część duetu Supergirls do design. Niezależna projektantka, tworzy produkty, obiekty oraz instalacje. Współpracuje m.in. z PURO Hotels, magazynem KUKBUK, Międzynarodowymi Targami Poznańskimi, Dr. Irena Eris Hotele Spa.Współtwórczyni Supergirls Do Design, studia zajmującego się tworzeniem set designu dla doświadczeń kulinarnych.
MARTA MAŁGORZATA KONDRATOWSKA
Projektantka zajmująca się w swojej działalności obiektem oraz przestrzenią.
Jako absolwentka wzornictwa na School of Form w Poznaniu oraz socjologii na Uniwersytecie Łódzkim, w swoich koncepcjach zwraca uwagę na aspekt ludzki i stara się łączyć wiedzę humanistyczną z projektowaniem. Łączy naturalne materiały, posługuje się wieloma tradycyjnymi technikami, inspiruje ją rzemiosło.
PAWEŁ KAŁUŻNY
Doświadczenie menadżerskie w Polsce zdobywał w Poznaniu, Krakowie i w Warszawie, a poza jej granicami w Londynie i Dubaju. Przez kilka lat związany z siecią hoteli Hilton Worldwide, w której zarządzał gastronomią przede wszystkim podczas otwierania nowych hoteli. W doradztwie pracował w większości krajów Europy. Specjalista doradzający w dziedzinie guest experience w różnych branżach i projektach, a także szef grupy doradczej tworzącej koncepcje z przygotowaniem do otwarć w branży HoReCa.
BEATA ŚNIECHOWSKA
Zwyciężczyni drugiej edycji kulinarnego Programu Master Chef, restauratorska, Szefowa kuchni (Menu Motto), dr inż. i spełniona mama małego Marcela w jednej osobie. Napisała kilka książek kulinarnych m.in. „Smaki marzeń”, „Pyszne poranki”. Ponadto jest ambasadorką i redaktorką merytoryczną Wrocławskiej Książki Kucharskiej, która promuje i odkrywa smaki Wrocławian.
ŁUKASZ BUDZIK
Szef kuchni restauracji Mennicza Fusion we Wrocławiu, zwycięzca w dwóch kategoriach 9. Edycji Wine & Food Noble Night. Stażował m.in. w trzygwiazdkowej restauracji Guy Savoy w Paryżu. Zebrał też inne ekscytujące doświadczenia – stanowisko szefa kuchni w hotelu InterContinental Doha the City w Katarze, finał programu „Top Chef” oraz udział w „Hell’s Kitchen”.