|

© 2019 DineART Sztuka wokół stołu. | Tel: +48 660 462 411 | kontakt@dineart.pl

top

ARKADIUSZ WILAMOWSKI

Szef kuchni

Szef kuchni restauracji Chłodna 15 by Wilamowski. Szkolił się w najlepszych szkołach gastronomicznych we Francji, między innymi w uznanej i cenionej Bar-le-Duc. Doświadczenie zdobywał pod okiem największych mistrzów gastronomii. Pracował m.in.: w londyńskich restauracjach Alain Ducasse by Dorchester***Michelin, Claude Bosi, Hibiskus **, Pierre Gagnaire Sketch ** oraz we Francji: Le Petit Nice Passedat ***, Gerald Passedat, pięciogwiazdkowym Hotelu Sofitel w restauracji La Citadelle w Metz * Christopher Dufosse oraz Jean Clude Lamaze Maitre de cuisine*. Gotował też u Oliviera Valade w restauracji La Gouesniere oraz w warszawskiej Restauracji Tamka 43 piastując stanowisko szefa.

MICHAŁ PIERNIKOWSKI

Dyrektor Łódź Design Festival

Dyrektor Łódź Design Festival. Entuzjasta działań miejskich i projektowania. Inicjator i współorganizator wielu projektów związanych z przemysłami kreatywnymi, m.in.: Festiwalu Reklamy Ad Days, Konferencji Przemysły Kreatywne, Art_Inkubatora czy Fotofestiwalu. Współzałożyciel Łódź Art Center, członek zespołu realizującego w Łodzi działania popularyzujące szeroko rozumiany dizajn.

MAGDALENA GAZUR

Kuratorka wystawy ON THE TABLE

Dyplom zrealizowała na Wydziale Ceramiki i Szkła wrocławskiej ASP im. Eugeniusza Gepperta. Ukończyła Studia Podyplomowe „Projektowanie Wzornicze w Zarządzaniu Rozwojem Nowego Produktu” w Warszawie. Studiowała również na Uniwersytecie w Wolverhampton (UK).
Stypendystka Ministra Kultury i Dziedzictwa Narodowego.
Naczynia jej autorstwa były częścią głośnego projektu „Polski Stół”, prezentowanego na wystawach krajowych i zagranicznych. Jeden z zestawów Polski Stół otrzymał nagrodę Must Have podczas Łódź Design Festival. Kolekcję „Blue Line ”Modern” prezentowano na wystawach we Włoszech i Niemczech.

ŁUKASZ MODELSKI

Dziennikarz

Historyk sztuki, mediewista i gurmandzista. Autor m.in. książek kulinarnych – Piątego smaku i Kuchni na plebanii, redaktor i dziennikarz. Od ponad pięciu lat w radiowej Dwójce prowadzi „Drogę przez mąkę” – audycję o związkach literatury i kuchni, pisuje felietony do magazynu „Czas wina” i rozwija nowe projekty medialne. Zdarza mu się sędziować w konkursach kulinarnych i winnych oraz prowadzić poświęcone jedzeniu i winu spotkania. Duchowy okcytańczyk, kibicuje winnej Langwedocji, ale szczerze mówiąc, woli pijać gdzie indziej.

SEBASTIAN MICHALEWSKI

General Manager

General Manager w restauracji Chłodna 15 by Wilamowski. Po ukończeniu szkoły gastronomicznej w Polsce kontynuował naukę we Francji. Dzięki talentowi, olbrzymiej determinacji i dużym ambicjom, jego naturalnym wyborem była praca w 3 gwiazdkowych restauracjach we Francji i w Anglii, takich jak: Alain Ducasse at The Dorchester, L’Assiette Champenoise, L’Arnsbourg, a zasady jakie tam obowiązują przeniósł na Chłodną 15. Staranne planowanie, dbałość o każdy element serwisu, kreowanie wyjątkowej atmosfery restauracji to obszary, na których koncentruje swą codzienną aktywność. Wyjątkowe zdolności interpersonalne Sebastiana pozwoliły mu zbudować na Chłodnej 15 silny i zaangażowany zespół współpracowników.

PRZEMYSŁAW PASIKOWSKI

Szef Serwisu

Trener obsługi kelnerskiej i kierowników gastronomii w czołowych restauracjach oraz hotelach na terenie Polski oraz właściciel Firmy Gastro Staff, obsługującej od strony kelnerskiej najważniejsze wydarzenia kulinarne w Polsce, miedzy innymi: Transatlantyk oraz Galę Gault & Millau odbywającą się w Łodzi. Absolwent Francuskiej Szkoły CFA Louis Prioux oraz poznańskiej WSGiH. Swoją świadomość gastronomiczną kształtował we francuskich i polskich hotelach, a umiejętności managerskie zdobywał podczas kierowania gastronomią w hotelach o standardzie 4 i 5*. Pasjonat wina, alkoholi szlachetnych oraz restauracji wyróżnionych przez przewodnik Michelin.

MARTA SZOSTEK

Stylistka

Część duetu Supergirls do design. Niezależna projektantka, tworzy produkty, obiekty oraz instalacje. Współpracuje m.in. z PURO Hotels, magazynem KUKBUK, Międzynarodowymi Targami Poznańskimi, Dr. Irena Eris Hotele Spa.Współtwórczyni Supergirls Do Design, studia zajmującego się tworzeniem set designu dla doświadczeń kulinarnych.

MARTA MAŁGORZATA KONDRATOWSKA

Stylistka

Projektantka zajmująca się w swojej działalności obiektem oraz przestrzenią.
Jako absolwentka wzornictwa na School of Form w Poznaniu oraz socjologii na Uniwersytecie Łódzkim, w swoich koncepcjach zwraca uwagę na aspekt ludzki i stara się łączyć wiedzę humanistyczną z projektowaniem. Łączy naturalne materiały, posługuje się wieloma tradycyjnymi technikami, inspiruje ją rzemiosło.

PAWEŁ KAŁUŻNY

Customer Service&Experience Expert

Doświadczenie menadżerskie w Polsce zdobywał w Poznaniu, Krakowie i w Warszawie, a poza jej granicami w Londynie i Dubaju. Przez kilka lat związany z siecią hoteli Hilton Worldwide, w której zarządzał gastronomią przede wszystkim podczas otwierania nowych hoteli. W doradztwie pracował w większości krajów Europy. Specjalista doradzający w dziedzinie guest experience w różnych branżach i projektach, a także szef grupy doradczej tworzącej koncepcje z przygotowaniem do otwarć w branży HoReCa.

BEATA ŚNIECHOWSKA

Szef kuchni

Zwyciężczyni drugiej edycji kulinarnego Programu Master Chef, restauratorska, Szefowa kuchni (Menu Motto), dr inż. i spełniona mama małego Marcela w jednej osobie. Napisała kilka książek kulinarnych m.in. „Smaki marzeń”, „Pyszne poranki”. Ponadto jest  ambasadorką i redaktorką merytoryczną Wrocławskiej Książki Kucharskiej, która promuje i odkrywa smaki Wrocławian.

ŁUKASZ BUDZIK

Kucharz

Szef kuchni restauracji Mennicza Fusion we Wrocławiu, zwycięzca w dwóch kategoriach 9. Edycji Wine & Food Noble Night. Stażował m.in. w trzygwiazdkowej restauracji Guy Savoy w Paryżu. Zebrał też inne ekscytujące doświadczenia – stanowisko szefa kuchni w hotelu InterContinental Doha the City w Katarze, finał programu „Top Chef” oraz udział w „Hell’s Kitchen”.